Press "Enter" to skip to content

Lytte lære lede – foredrag om ledelse

Kort beskrivelse

Hvordan bliver du en god chef? Ifølge Peter Vuust handler det om tre ting: lytte, lære, lede. Dy skal lytte: træn din lydhørhed, vær til stede i situationen og lyt til kritik. Du skal lære: talent er ingenting uden træning, vær god til detaljen med glem aldrig de store linjer. Du skal lede: du er komponisten, men du skal slippe kontrollen for at få et godt resultat, og du skal kunne improvisere sammen med dine medarbejdere. Foredraget henvender sig til alle ledere, der ønsker at blive rigtig dygtige til noget – både alene og sammen med andre.

 

Lang beskrivelse

Hvordan bliver du en god chef? Ifølge Peter Vuust skal du kunne tre ting: lytte, lære, lede.

Peter Vuust er internationalt anerkendt hjerneforsker, jazzmusiker, maratonløber og leder. Hans unikke evne til at fusionere træning og disciplin med improvisation og åbenhed har gjort ham i stand til at køre tre succesfulde karrierer på samme tid: musiker, forsker og chef.

I dette foredrag, der både handler om ledelse og selvudvikling, deler han ud af sin viden og erfaring.

Peter Vuust er jazz-bassist i verdensklasse og har medvirket på flere end 80 pladeindspilninger. Fra musikkens verden præsenterer han indsigter, der hviler på den professionelle musikers ambition om at blive den bedste på sit instrument, det totale fokus på præstation og øveteknikker for at opnå det ypperste. Dertil kommer jazzmusikerens helt særlige talent for at improvisere, dvs. lægge den hårde øvedisciplin til side og være til stede på scenen, i øjeblikket.

Fra Peter Vuusts hjerneforskning kommer indsigter om hjernens udvikling og aldring, emotionelle processering og indlærings-strategier. Det handler om hjernens anatomi og funktioner, forudsætninger for læring, og neurokemiske motivations- og belønningsmekanismer. Under dette ligger nogle generelle principper og mekanismer, der sikrer, at vi, som biologiske væsener, har helt exceptionelle forudsætninger for at lære og forandres – det vi kalder hjernens plasticitet – altsammen grundlæggende for bedre at kunne overleve.

Fra Peter Vuusts baggrund som orkesterleder, professor på Det Jyske Musikkonservatorium og leder af Aarhus Universitets forskergruppe Music In the Brain, kommer viden om, hvordan man leder og motiverer højt kvalificerede og specialiserede medarbejdere. Og hvordan man både som personaleleder og som komponist kun kommer i mål med sine visioner, hvis man mestrer balancen mellem kontrol og ingen kontrol, præcision og det skitseagtige, det forudsigelige og det overraskende.

”Lytte Lære Lede” henvender sig til ledere, der ønsker at blive rigtig dygtige til noget – både alene og sammen med andre.

Lytte
– træn din lydhørhed – vær til stede i situationen – lyt til kritik – brug pausens kraft

Lære
– øve, øve, øve – talent er ingenting uden træning – vær god til detaljen men glem aldrig de store linjer – stjæl fra andre – glem alt det du har lært når du står på scenen

Lede
– du er komponisten, men du skal slippe kontrollen for at få et godt resultat – du sætter rammen men lad de andre fylde den ud – du skal kunne improvisere sammen med dine medarbejdere

Comments are closed.