For bookning af foredrag skriv til petervuust@gmail.com.
Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 100 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.
Peter Vuust er en unik blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne optræder han ofte i medierne som ekspert på området. Han er også en efterspurgt foredragsholder, der på både seriøs og underholdende vis formidler sin og andres forskning, bl.a. over for virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.
Nogle af de spørgsmål Peter Vuust berører i sine foredrag er:
Hvorfor har vi musik? Hvad sker der i hjernen, når du får gåsehud af din yndlingsmusik? Hvad bestemmer vores musiksmag? Kan musik øge din intelligens? Hvad kan du som leder lære af en jazzmusiker? Er tonedøvhed medfødt? Kan man øve sig uden sit instrument? Hvorfor nedsætter musik vores smertefølelse? Er der forskelle i personlighed mellem rockmusikere og klassiske musikere? Hvad er forskellen mellem musik og sprog? Hvordan styrker du dine kreative evner? Hvad er forskellen på venstre og højre side af hjernen? Hvad har Sting med hjerneforskning at gøre? Er der sammenhæng mellem absolut gehør og autisme? Har musik en fremtid i sundhedssektoren?
Nye foredrag 2022
Beatles på hjernen
I dette foredrag stiller Peter Vuust skarpt på The Beatles. Med udgangspunkt i generelle indsigter i samspillet mellem musik og hjerne, går Peter videre til udvalgte sange af The Beatles, i et forsøg på at finde et bud på, hvorfor Beatles gør os glade – eller hvad det nu er, der er på spil. Hvis du også holder meget af den skønne engelske band, eller blot ønsker at blive klogere på, hvorfor noget musik kan gøre os så glade, så book dette foredrag med Peter Vuust.
Musik og fællesskaber
Musik har, så længe vi ved været en stor del af menneskets liv. Især i perioder med store konflikter, sygdom og andre udfordringer har vi fundet hinanden ved at spille og synge sammen. Forskere har endnu ikke fundet en kultur uden musik, hvilket kunne tyde på, at musik er essentielt for mennesket.Men hvad betyder det egentligt for os, når vi synger sammen? Hvad sker der emotionelt og socialt? Og hvilke reaktioner sker der i hjernens belønningsnetværk, når vi er sammen om musik? Dette vil hjerneforsker og musiker Peter Vuust fortælle om i sit foredrag: Musik og fællesskaber.
Jazz på hjernen – Miles Davis
I dette foredrag fortæller jazzmusiker og hjerneforsker Peter Vuust om, hvad jazz gør ved os. Han tager udgangspunkt i jazzmusiker og komponist Miles Davis’ musik. Jazz er en stilart, hvor improvisation har stor betydning – og så skal det bare swinge. Jazz kan både udfordre, berolige og drille lytteren. Men hvordan bearbejder vores hjerner rytmik og især uforudsigelig rytmik? Hvad sker der i hjernen, når musikken virkelig swinger? Hvad er polyrytmik egentlig, og hvordan tackles det af vores hjerner? Hvilke kemiske processer foregår i hjernen, når vi lytter til jazz?
Herunder er listet en række af de andre foredrag som afholdes. Klik på billederne for længere beskrivelse af de enkelte foredrag.
NB: Alle foredrag kræver adgang til projektor, lyd og klaver.
For bookning af foredrag skriv til petervuust@gmail.com.
Foredrag med musik
Peter Vuust holder ofte foredrag, hvor han supplerer det talte ord med sin kontrabas. Han optræder sammen med nogle af Danmarks dygtigste jazzmusikere enten i duo-, trio- eller kvartetformat. Vekselvirkningen mellem ord og musik giver nye og spændende vinkler på hans budskaber, f.eks. når det handler om improvisation og om hvordan jazzmusikere kommunikerer med hinanden gennem musikken.
Udpluk af Peter Vuust’s afholdte foredrag
- META Platforms Inc., Californien
- LIVElab McMaster University, Hamilton
- Deloitte, København
- Hearts and Minds Festival, Aarhus
- Region Hovedstadens Ledelseskonference, København
- DEAs Partnerdag, København
- Væksthus for Ledelses Udviklingscamp, Hillerød
- Kiropraktorernes Videnscenter, Middelfart
- Erhverv og Innovation, Aarhus
- Odder Gymnasium, Odder
- Aarhus Teater, Aarhus
- Køge Musikskole, Køge
- Naturhistorisk Museum, Aarhus
- Aalborg Universitet, Aalborg
- Egmont Højskole, Odder