Press "Enter" to skip to content

Lectures/Foredrag

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Peter Vuust er en unik blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjerne optræder han ofte i medierne som ekspert på området. Han er også en efterspurgt foredragsholder, der på både seriøs og underholdende vis formidler sin og andres forskning, bl.a. over for virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.

Nogle af de spørgsmål Peter Vuust berører i sine foredrag er:

Hvorfor har vi musik? Hvad sker der i hjernen, når du får gåsehud af din yndlingsmusik? Hvad bestemmer vores musiksmag? Kan musik øge din intelligens? Hvad kan du som leder lære af en jazzmusiker? Er tonedøvhed medfødt? Kan man øve sig uden sit instrument? Hvorfor nedsætter musik vores smertefølelse? Er der forskelle i personlighed mellem rockmusikere og klassiske musikere? Hvad er forskellen mellem musik og sprog? Hvordan styrker du dine kreative evner? Hvad er forskellen på venstre og højre side af hjernen? Hvad har Sting med hjerneforskning at gøre? Er der sammenhæng mellem absolut gehør og autisme? Har musik en fremtid i sundhedssektoren?

Herunder er listet en række af de foredrag som afholdes. Klik på billederne for længere beskrivelse af de enkelte foredrag.

NB: Alle foredrag kræver adgang til projektor, lyd og klaver.
For bookning af foredrag skriv til petervuust@gmail.com.

 

Foredrag med musik

Peter Vuust holder ofte foredrag, hvor han supplerer det talte ord med sin kontrabas. Han optræder sammen med nogle af Danmarks dygtigste jazzmusikere enten i duo-, trio- eller kvartetformat. Vekselvirkningen mellem ord og musik giver nye og spændende vinkler på hans budskaber, f.eks. når det handler om improvisation og om hvordan jazzmusikere kommunikerer med hinanden gennem musikken.